2 oktober 2016
15:30

Strömsbro J18

Referat: Falu IF - Strömsbro HC J18

Alla var taggade i omklädningsrummet innan match. Så långt är allt bra! Och vi spelade mycket bra fram till 9:36 i första och då med ledningen 0-1. Falun var rejält stressade. Men just där vi 9:36 slår en av våra backar en passning tvärs över plan som inte når rusande forward och slår i sargen och studsar ut rakt i famnen på motståndare och Falun kontrar. Sedan är vi knappt ur egen zon fram till matchminut 15. En okoncentrerad passning som får alldeles för stor effekt. För vi är inte i mittzon många sekunder innan nästa våg. Avslutas med en 5 min utvisning som lök på laxen så vi för börja andra med 4 man på plan.

2 perioden glömmer vi. Det såg trött och avslaget ut för vår del. Vi fick många utvisningar och torskar den med 2-0. Spelarna i boxplay gjorde ett mycket bra jobb och höll stånd mot anstormningen. Det var enda ljuset i mörkret.

I period 3 efter ca 9 minuters spel och det stå 3-1 får vi eld i arslet igen och börjar spela som ett lag igen. Åndå långt ifrån vår kapacitet. Vi pressar och reducerar till 3-2 och vi tar time out och plockar målis. Falun hade ren tur att vi inte får in pucken. Men så får en faluspelare tag på pucken när vi tvekade lite i spelet 6-5 och kan rensa undan och fastställer slutresultatet 4-2 i tom bur. Vi vinner skotten med 13-3 i sista och var som bålgetingar stundtals. Säger en del.

Men.......

Detta är en match vi skulle ha vunnit. Vi fick två klara mål bortdömda. Klara mål! Något vi också framförde till domartrion efter match. Vi accepterar alltid domslut, men ibland måste man vänligt markera så även domarna får feedback och kanske inte gör om misstagen. Men Falun hade mest mål i slutet och vi satte inte alla våra chanser som var så pass många att man tappade räkningen. Vi hade dessutom 11 utvisningar. Och man vinner inga matcher med en spelare utvisningsbåset. Även om nu två utvisningar var för 6 spelare på plan och en kvittas så hade vi alltså över en period endast 4 spelare på plan.

Nu biter vi ihop och tar nya tag inför veckans träningar och seriestart nästa helg.

sön 19 aug 2018, 16:20 Strömsbro J18 - Falu IF 1 - 3
sön 20 sep 2020, 12:45 Falu IF - Strömsbro J18